Kärleksmums

Fick en otrolig lust att baka igår.
Och här är resultatet.



Otroligt lätt att göra och tog inte mer än ca 40 min

Ingredienser
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 150 g smör eller margarin
Glasyren
  • 4 msk smör eller margarin
  • 250 g florsocker med chokladsmak (eller vanligt florsoocker med 1-2 msk kakao)
  • 3 msk kallt stark kaffe
  • 2 tsk vaniljsocker
Ganering
  • ½-1 dl riven kokos

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg socker poröst. Häll i mjölken.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en egen bunke. Rör ner i äggvispet. Smält smöret och och rör ner det i smeten.
  3. Smeten hälls i en långpanna (30x40 cm) på ett bakplåtspapper. Gröddas i mitten av ugnen 10-15 min.
  4. Glasyren: smält smöret, rör ner florsockret, kaffet och vaniljsockret.
  5. Kakan ska fortfarande vara varm när glasyren breds på.
  6. Strö över kokosen innan glasyren stelnat. Sen när glasyren stelnat skär kakan i rutor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0